wastvind

Ledighet med grabbarna.

Hej hej!
Nu har jag varit ledig i dagarna tre. Det är underbart med lov, speciellt när man har fina grabbar att spendera dagarna tillsammans med. Det blir tidiga mornar för oss alla, oftast kring 6.30. Vi har "bara varit" mycket dessa dagar. Vi har börjat dagen med antingen en promenad eller en cykeltur till Kamala bakery alla lediga dagar. Lyx! Idag åt jag den godaste frukosten på länge, fruktsallad med yoggi, rågbröd med ost och fruktshake.

(Bara så ni vet så har mitt inlägg försvunnit TRE gånger på en kort stund. Jag avskyr att skriva på bärbar dator för på ett eller annat sätt kommer jag åt något så försvinner texten och jag som formulerat och skrivit så bra redan från första gången blir frustrerad och irriterad när detta sker. )

I morse tänkte jag lyxa till det med fruktshake även hemma till oss, till vår "förfrukost" då vi äter varsin yoggi och Pelle äter gröt. Vi köpte frukt på marknaden häromdagen och har gjort shakes varje dag sedan dess. Jag skar upp melon, mango och skulle sist ta bananerna. De började se lite bruna ut men ibland är det ju bara utsidan som är lite brun. Jag öppnar och får då se att det RÖR SIG I BANANEN!!! Usch och fy!Vita små äckliga larver kryper runt och gottar sig i min banan! Jag gjorde några äckliga ljud och vips så var Thomas ur sängen och ville se... BLÄ för djur! Det blev ingen fruktshake denna morgon, utan jag hällde bort all frukt.

Sedan har vi idag badat på altanen i skuggan, introducerat Pelle i en ny maträtt Gengaligai (kyckling i gul curry) vi kan numera dela jag och Pelle. =) KUL! Han gillade det. Pappan åt duck curry som "alltid", typ. Slappat och fixat porträttkort och nu har Thomas fixat en BIL! Hurra!


I lördags var vi på bröllop också, men det kräver ett längre inlägg. Nu måste jag hoppa in i duschen för vi ska ut på tur när Pelle vaknat. Mysigt!

Allt gott till er mina nära och kära!

Några till...



Fläta i håret





Målade naglar



Pelle är färdigbadad!



Fler bilder.



Kompisar



En duktig simmare




Mys!




Wiiihooo



Eftermiddagsdopp




Pelle äter en hel banan för första gången




Pelle övar




Jag har fått två tänder uppe!



Här är vårt nya hus, här sitter Pelle och väntar på att flytten ska bli klar!




Tittut!



Pelle på verandan


Några har frågat efter vår adress, här kommer den.

Adressen till boxen är:
Maria Scholtyssek
Karin Wästvind
P.O.Box 254
Patong, Kathu
Phuket 83120
Thailand



På återseende! //Wastvind

Den senaste tiden i bilder.



Marknadsplatsen



Elin med Märtha och Pelle




Mammor och barn i poolen




Full fart på restaurangen




Pelle smakar på Märthas sked




Pelle får prova Märthas båt i poolen



Två små barn på andra sidan rutan



Familjemys i poolen




Fläkten är rolig att pilla på, tur att kontakten är urdragen



Marknadsmat




Pappan och Pelle övar med puffar i poolen

Nytt hus.

Hallå där!
Vi bor på ett nytt ställe nu. Eller i ett nytt hus, inte nytt ställe. Inte särskilt långt bort från det förra men ändå ett nytt hus! Vi fick erbjudande att flytta in i detta hus då grannfruns vänner inte kom som planerat. Vi kikade in i huset för några veckor sedan och bestämde oss för att flytta in när vi fick. Häromdagen kom dagen då thaidamerna städat huset och vi fick flytta in. Det var i tisdags. Vi flyttade på eftermiddagen. Vi har ca 15 meter till vårt gamla hus nu så vi flyttade alla saker på en kort stund. Pelle fick sitta och läsa bok så länge och var nöjd med det nästan hela tiden.
Det nya huset har en veranda som man kan ha utemöbler på vilket vi har. Ett stort vardagsrum/kök och ett litett sovrum och en toalett. Så vinsten med detta hus är att vi har ett rum där vi sover i och bara behöver sova i. Ett rum där vi kan umgås/äta/leka och vara i. Dessutom går man in på toaletten från vardagsrummet/köket i det nya huset. Det gjorrde man inte i det förra huset, utan då fick man lov att gå igenom sovrummet för att komma till toaletten, vilket störde Pelle på kvällarna. Det förra huset hade 2 i stort sett lika stora rum. Flytten känns bra och vi har bättre förvaring i detta hus också. + att vi har "utsikt" ut över området och solen är "bättre" på detta hus. Vi har nu bott här i 2 dagar och första natten sov vi så bra! Jag har inte sovit så bra på 13 månader!Det ni?!  Sängen här är i nya huset är hård men mjuk om man jämför med de andra sängarna Thailand erbjudit oss.
Pelle sover numera i sin egen säng, med alldeles nära oss.

Pelle har lärt sig att gå! Japp, det är sant. I tisdags den 21 februari var dagen då det liksom bara släppte. Jag gjorde som jag alltid gör, håller honom under armarna och försöket locka honom till att gå.. i vanliga fall går det sådär. Men den här dagen blev det plötsligt 10 steg! Weeiiiho! Jag ropade på Thomas som var ute och han kom och tittade. Pelle gjorde om sitt nya "trick" och visade pappsen! Sen har han gått hit och dit lite överallt. Detta var på tisdag eftermiddag. Igår morse när Pelle vaknade vid 7 tiden, efter morgonmyset tillsammans reste jag honom upp och gjorde om samma procedur och jo, han gick då med. Han kryper också fortfarande men nu och då så går han! Tänk att vår son går! Härligt!

Dagarna och veckorna går. Det är fredag imorgon och jag går på terminens första lov. Härligt! Det ska bli roligt att få vara tillsammans med pojkarna i 9 dagar i streck! Vi väntar också finbesök under lovet vilket jag ser fram emot. =)

Vi har varit lite hängiga jag och Thomas, förra veckan som jag skrev om men nu mår vi alla bra och det är så skönt att verkligen känna att man är frisk.

Igårkväll var jag på Ponds restaurang tillsammans med mina kollegor, ett härligt gäng! Där blev vi serverade många goda rätter med mat och jag fick fruitshakes. Vi tackade av två tjejer som gjort praktik hos oss. De har varit fantastiska, 18 år och så initsiativrika! Underbart! Jo, en kul grej kring detta. En av flickornas farfar var på skolan en dag och hälsade på då de var i trakten. Jag "hörde" att de kom från Dalarna ( tjejerna som gjort praktik his oss pratar inte dalmål utan de är från Malmö och det hörs) farfarn och farmorn alltså, så jag frågar den ena tjejer var de kommer ifrån.. hm, jo, det heter Rättvik säger hon. Va? säger jag. Men det stämde. De kom tillochmed från Vikarbyn. Häftigt. Världen är bra liten. Igår träffades vi ju återigen som jag skrev tidigare och då fick tjejen ett sms från sin pappa. - Karin Brandin har gått i samma klass som din kusin, Malin Söderberg. Så här sitter jag i Kamala, Thailand tillsammans med en tjej som är kusin med min gamla klasskamrat från högstadietiden i Rättvik.Världen är liten.


Idag har vi ätit frulle på bageriet, ätit lunch på verandan, badat i havet, fixat punkteringen på min cykel, fått avloppet fixat, lekt med leksakerna inne, cyklat till Snowberrystället, ätit glass på stranden och nu är det hög tid att ringa mormor Brita i Leksand, hon väntar nog på att vi skall höras vid, som varje torsdag. Sen är det dags för liten Karin att sova.

God natt på er alla, vi hörs.

När allra bästa vännen åkt hem...

... festen känns slut för länge sen. Eller inte riktigt? De gick precis. Det känns alltid jobbigt med avsked. Det har varit så roligt att ha de här, Nicklas, Elin och Märthis! Vi har badat i poolen, ätit god mat, strosat runt i byn, unnat varandra egentid tillsammans och bara hängt tillsammans allesammans! Under nästan en hel vecka har Märtha och Pelle lekt med varandra och bredvid varandra utan att göra varandra ledsna på ett eller annat sätt! Weeiiho!
De är så fina tillsammans. Tänk att de skiljer 5 dagar mellan de små, otroligt. Ni ska få se bilder, men inte idag.
Idag efter jobbet sov Pelle i vagnen när jag kom hem. Pojkarna hade cyklat till familjen Skött/ Thomsgård tidigare och badat i deras pool.Men hade kommit tillbaka till sovningen. Det har blivit mycket poolhäng den senaste tiden. Jag gillar´t!
Pelle vaknade typ aldrig så till slut fick jag nog och bad Thomas gå ut så jag kunde mixa maten så tog vi med oss den till "Villas". På vägen dit vaknade Pelle efter nästan 2 h sovning. Han fick käk och sedan badade vi allesammans. Pelle har blivit duktig på att ha puffar nu och han kan vara själv i några sekunder utan att man håller i honom. Övning ger färdighet. =)
Middag åt vi från Khun Soi, tror jag hon heter/kallas. Gott, som alltid. Sedan plockade vi ihop våra grejer, efter en stunds lek, som vi lämnat där i form av badkläder, mat, och dyl. Satte Pelle i vagnen och bagav oss hemåt. Vi hade sällskap av E, N och Märtha i babybjörnen. De ville se vårt hus. Efter en kort stund var vi hemma och de fick spana in huset och mina klänningar. Nu är de hemma i sitt hus här i Kamala. Imorgonbitti åker de till Bangkok. Det kommer bli tomt. Nu blir det 1,5 vecka då det är vardag igen. Eller inte, för på fredag går jag på sportlov. Och nästa fredag kommer nästa sällskap, det ser vi fram emot.

Nu sover pojkarna. Det är kolsvart ute. Grannen pratar på skype på ett främmande språk och jag hör ljudet från insekterna i fjärran. Takfläkten snurrar och  natten faller på. Det är livet hos mig. Hoppas du har det bra.

God natt. /Wastvind

Upp och ner.

Här är det varmt och mulet idag. Det har varit en kanonbra dag! Jag och Elin har haft en " bara mammor på stan"- dag tillsammans och det har varit så bra! Vi började med att köpa med oss mat från favorithaket mitt emot deras "hem". Sen tog vi taxi in till Patong. Mammor utan mat har vi fått lära oss är ingenting att ha.. så vi började med att fylla våra magar med mat. (take away)
Sen gick vi vidare mot hårfrisören där vi hade hade bestämt oss för att klippa oss. Där spenderade vi de kommande timmarna. Både jag och Elin fick håret i ljusare nyanser och en aning kortare. Så skönt! Och snyggt! Slingor, klippning, shampoonigering och balsam + tillfixning. 2 h senare, 2000 bath fattigare = nöjda mammor.
Shopping och en glass fick bli nästa. Sedan gick vi och fick manikyr och predikyr. Det var nästa hela tiden 2 personer som "fixade" kring mig idag, både på frisersalongen och vid manikyrstället. Ovanligt men härligt att bli ompysslad och fixad. Allt detta har vi gjort samtidigt som vi har kunnat pratat ostört i timmat tillsammans! Härliga söndag! Till på köpet så har det varit mulet idag.

Jag och Pelle har nyss kommit hem från Elin o Märtha! Vi har ätit kvällsmat hos dem. Papporna har vi skickat iväg på egna äventyr till Patong efter en heldag tillsammans med våra juveler. Nu sover Pelle framför mig. Jag ska också snart sova men först ska jag uppdatera er om läget hos oss.

Det har blivit dåligt med uppdateringar den senaste tiden. Detta beror framförallt på att jag och Thomas haft feber i omgångar. Det började förra veckan på söndagnatten att jag fick feber och började frysa. Gick upp och jobbade på måndagen men fick lov att gå hem och ta tabletter under dagen. Tack och lov bor jag nära skolan. Efter jobbet var jag slut. Vi gjorde inte mycket. Gick och hämtade tvätten var ett stort projekt som avklarades precis. Nätterna var tunga för Pelle har haft hosta så vid 00 tiden har Pelle vaknat och varit jättehostig + ledsen. Till slut har han somnat om i vagnen efter lite letande av geckosar eller annat påhitt. Tisdag var jag feberfri på dagen men inte på kvällen. Pust. Thomas hade också feber. Tur att vi har fått en sådan otroligt snäll son som pillar och leker med det mesta och i stort sett är nöjd hela tiden. Onsdag hade jag feber igen. Natten till onsdagen var hemsk. Jag var vaken  mellan 00-03 och jag hade SÅ himla ont i kroppen. Då var jag "liten". Då är det härligt med en familj. Onsdagkväll träffade vi Benny och Lotta. Vi åt middag tillsammans och sedan åt vi glass. Egentligen var jag för trött med det var å andra sidan skönt att få komma ut och se någonting annat... Pelle fick somna i vagnen på vägen hem. När vi kom hem till huset igen så ringde Elin och berättade att de anlänt till Kamala.

I torsdags spenderade vi tid med Elin, Nicklas och Märtha! Det blev bad i poolen och mycket prat! Kul!

Fredag och stranddag för min del Min kropp sa tydligt ifrån att jag inte var okej. Huvudvärk och ur form. Trist med stranddag då man mår dåligt. Jag fick till slut tag på en tablett och då blev det ändå okej. Hem och tog det lugnt innan vi for till Elin o Märtha igen. Men jag kände mig inte riktigt okej så vid 17 skickade vi Pelle, Märtha och Elin på fredagsmarkanden och så åkte jag och Thomas till Dr Pisit. Feber, huvudvärk och under torsdagen hade jag även börjat få utslag... hm, denguefeber var tanken? Lika bra att kolla upp. Men Dr Pisit höll inte med och tyckte att jag mådde alldeles för bra för att ha denguefeber vilket kändes skönt! Så efter det tillfrisknade jag ganska fort och idag söndag en vecka senare mår jag finfint. Dr Pisit trodde att jag bara hade en vanlig virusinfektion.
På fredagkvällen åt vi på stranden. Nicklas och Thomas åt första skiftet. Då gick jag och Elin o barnen och kollade på allt möjligt. När papporna började bli klara var det vår tur att äta och då gick de på promenad. Roligt att prata i lugn och ro och att få sitta och bara vara en stund. Jag och Elin hade tidigare på kvällen fått lite egentid på marknaden, uppskattades!

Igår hängde jag och Pelle vid poolen tillsammans med Elin Märtha! De bor jättefint på ett ställe som heter Fantasea Villas. + att där finns en liten lagom pool för oss 4 personer. Tur att nästan ingen annan än vi använder poolen.=) Vi håller på att träna Pelle med armpuffar. Märtha är värsta grym med armpuffar efter 4 veckor i pool. Pelle har absolut inte lika mycket poolträning men han kämpar på! 
Thomas och Pelle stannade hemma. Det var under denna kvällstur som jag och Elin bestämde oss för att vår dag skulle bli på Patongs gator istället för på en strand och tur det för hela natten och morgonen idag så har det spöregnat. Vi har innan de kom hit planerat att vi skulle ha en dag för oss själva. Idag blev den dagen! =)

Nu är det dags att sova. Hoppas inte det dröjer lika länge till nästa gång.

Adios!

//Wastvind



Ledighet.

Nu är det återigen ledigt. Och för mig känns det som om ledigheten börjar på onsdageftermiddag vilket är underbart! Att sedan gå till jobbet på fredagen några timmar känns lätt som en plätt. Veckorna går fort nu och vi trivs bra! Det är mycket varmt, ja, jättevarmt just nu och solen är på strålande humör. Tack och lov så blåser det lite, ibland.

Förra lördagen fixade jag en säng till Pelle vilket känns jättebra! Nu är han stor nog att sova i egen säng, 1 år och 1 dag. Lagom. =) Det är skönt att få lite mer utrymme och attans vad gott man sover om man får sova själv utan att behöva nudda någon hela tiden. Det har varit några riktigt sköna nätter med sömn. Men de senaste 2 nätterna har vi fått lite bakslag men men så får det vara. Pelle hade feber häromkvällen/natten och ville inte vara någon annanstans än nära mig. Han sov oroligt och mamman var trött. Han fick sova mellan oss. Men vid 2.20 gick inte det heller bra så då satte pappan Pelle i vagnen och gick ut i den svala sommarnatten och vips så sov unge herr Wästvind. Lika fick jag göra inatt då Pelle hade ont i magen. Det är så skönt att bo på markplan och att det är så varmt att man bara behöver ta på sig kläder för att man inte vill visa upp allt man har.

Jobbet går bättre och bättre. Det är roligt och jag börjar komma in i det igen. Jag har tänkt att jag ska skriva om en vanlig dag, men då vill jag ha bilder till så det kommer i ett senare inlägg.

I onsdagskväll var jag på "mingel" på en salong/butik för bara ladys... det var roligt! Framförallt var det roligt att få klä på sig annat än jobb/vara med Pelle-kläder samt att göra någonting själv. Ja, nu var jag ju inte själv utan jag hade sällskap av Maria. På minglet bjöds det på vin, vatten, läsk och chips och annat tilltugg. Jag är ju otroligt svag för cola så jag drack cola och tog ett och annat chips. På salongen/butiken kunde man boka olika behandlingar samt köpa kläder, nagellack och prata med kvinnor som just nu eller alltid befinner sig på Phuket. Jag inhandlade 2 klänningar, mycket nöjd. Efter detta mingel strosade jag och Maria ner på byn, det är inte ofta som mammor med 1 åringar kommer ut så vi passade på! =) Vi satte oss på en restaurang och beställde in Coca-cola och glass. Vi skrattade och pratade om livet. Det är roligt att jag "hittat" Maria och Sixten.

I torsdags fyllde Sixten 1 år och då var vi bjudna på 1 års kalas på Mariott hotel. Det var roligt! Pelle fick prova bollhav för första gången och det gillade han. Sen var det många andra saker man kunde göra där också, som en öppen förskola typ. Roligt för grabbarna och för oss mammor också. Vi fick också fruktshake och club sandwich med pommes, så gott! Det var som en europeisk oas mitt i Asien. Annorlunda och lite skönt faktiskt. Det spelades James Blunt från högtalarna och priserna var höga. Vi fick även bada i poolen och det gillade Pelle! Han gillar havet också massor men pool var någonting han kände igen och han plaskade och skrattade massor!

Under helgen har vi mest strosat runt i byn, tagit oss tid att gå och titta på saker och ting, bara varit tillsammans. Jag och Pelle har varit o badat i Maria o Lallas pool en sväng och sedan har vi ätit glass i stora lass! Vi har ett favoritglasställe nere på stranden. Så gott!

Nu hoppas jag att Thomas snart kommer hem och att Pelle vaknar för jag är hungrig! Vi hittade ett nytt hak eller återupptäckte ett nytt hak igår. Världens godaste chicken cashewnut för 50 bath!

Alltså nu hände det någonting med texten, ursäkta, men jag är sådan... elprylar och jag går liksom inte riktigt ihop. De går sönder, försvinner och ja, allmänt så är vi inte "ett".

Adios!

Fler bilder.

Pelle älskar att duscha !
 


Oj, vad bollar.



Pelle och Sixten i bollhavet.





Glad Pelle!


 


Födelsedagsbarnet Sixten, 1 år!





Man kan även gå uppåt inte bara åka ner!




TV-spel och kontroller är ju alltid spännande!


En hälsning i bilder från oss!


Vår Pelle 1 år!



Pelle provar sin nya säng.



Fruitshake på stranden!




Sixten och Pelle leker!




Nöjd kille!





Pelle i bollhavet!



Daddy O

Hard working man?

Jaha, då var det dags för mitt inträde i bloggvärlden. Karin har tjatat om att jag ska ta mig i kragen och skriva ett inlägg. Nu är det dags.

För någon månad sedan, stod jag ganska uppstressad på en gata i Kungsör, med några fjärrvärmeprojekt som inte gick min väg.

Rörmaterial som inte passar, massa veckors med leveranstid. Entreprenörer som inte håller vad dom lovar, avkrävande att få stänga av gator efter eget önskemål, piskande på grävmaskinister som måste gräva fortare, samtidigt vara trevlig mot kunder som inte vill frysa, plus att dom fick sina uppfarter uppgrävda precis innan jul. Ett rätt krävande scenario som kräver mycket handpåläggning och en fast och hård beslutsamhet.

Känslan av ett kvalificerat yrke som kräver sin man.

 

Men:  Fel fel fel…. 

Som dom där personerna i det gamla pedagogiska barnprogrammet från Sverige skulle ha sagt.

Fler myror än för några elefante… eller ja ni vet, jag minns aldrig vad det heter.

Nu, efter månad på mitt nya jobb som föräldraledig har jag börjat kunna slappna av så pass, att jag kan njuta av att sitta och skriva blogg med högerhanden samtidigt som jag kör barnvagnen fram och tillbaka skakandes med vänsterhanden. Vägen dit har varit bitvis lång.

Jag brukar alltid försöka intala mig själv att förnyelse förnöjer, och vikten av att ständigt sträva framåt för att lära sig nya saker.

Aldrig trodde jag att det fanns så mycket man var tvungen att lära sig på så kort tid när det gäller ”småkillar”. Det är tydligt kännbart hur pass långt upp på läktaren man var, när man var arbetandes småbarnsförälder.

Mina bekymmer med dom långa materialleveranserna känns ju ganska löjliga jämförtvis med att man  av någon anledning måste skjuta på 09:30 sovningen. Eller hur allvarligt är det inte om klockan börjar närma sig 11:30 och dagens lunch inte är införskaffad? Det är saker som verkligen är avgörande!

Innan jag hoppade på tåget som verkställande förälder var jag lite orolig över hur PW skulle reagera på hur att mamman försvann, eller hur Pelle skulle hållas ur solen, Pelle Pelle Pelle osv.

Sanningen visade sig att det enda jag behövde vara orolig för, hade inte alls med PW att göra. Utan det visade sig att det största problemet var JAG!

Jag har som tidigare jourarbetare med många hundratals övertidstimmar insett att min sömn är helt avgörande för min förmåga att vara en proffisionell pappa. Jag kan värmeverka många långa pass utan sömn, men jag klarar inte en förmiddags Pappning utan sömn.

Många andra utmaningar har såklart uppstått, men problem är ju till för att lösas. Därför tänker jag skriva en ”Trouble shooting list” som jag känner att jag vill dela med mig av. Jag känner ju flera småbarnspappor som kan vara glada över ett kunskapsutbyte. Själv har jag tydligen varit dålig på att ta till mig vissa knep, innan verkligheten slog över mig som ett rusandes expresståg.

Jag skriver en ihop en liten lista i slutet av det här inlägget, jag är tacksam för kunskapsutbyte.

Belöning och kvarskatt

Belöningen att vara svensk arbetandes medborgare, är verkligen möjligheten att få betalt för att vara hemma med sitt lilla barn. När man jämför sig själv med många av de andra nationaliteterna man möter här i Thailand inser man snabbt hur lyckligt lottad man är! Det är verkligen en fin möjlighet jag fått att kunna vara hemma och få ”lära känna” Pelle och framför allt mig själv. Det är få saker som är så härligt som att ha en vaknandes lillkille som skrattar när han öppnar sina ögon och tittar på mig, eller hur han skrattar åt sin mamma när hon tar på sig sina glasögon. Att få lära en liten pajas hur kor låter, jaga katter, hur man dricker direkt ur en flaska eller kanske bara skratta åt han när man byter ut hans vatten mot thailändskt hysteriskt bubblandes mineralvatten. Det är sann glädje!

Kvarskatten är:

I vissa fall oundviklig, när man som jag eller PW har passerat ett års strecket, när man lagom börjar känna att man är lite mer ”ett med gejmet”, en mamma som börjar prata om att visst vore det väl roligt med ett syskon?  Vad svarar man på det?

Jag antar att det är som med skatteverket, bara betala och tänka på att pengarna eller vad man nu får betala oftast går till något som blir bra i slutändan…

Nu måste jag skynda mig att avsluta det här, klockan börjar närma sig mat, och vår lille "plös" räknar med att få sina makaroner färdiga till 12:00. Vem vill riskera att få en skällandes pojke på halsen?

 

/thomas

 

Ps. Den kvalificerade rollen av att vara pappa, kräver en utvilad dito Ds.

 

 

Ps. Ps. Här kommer min ”bra att veta lista” Ds

 

Blöjbyte > Cyklop

Tandborstning > Judogrepp

Matning > laptop och youtube (roary racerbil funkar för mig)

Ostimulerad pappa > barnvagn + promenad

Ostimulerad pojke > barnvagn + katt eller ko

Ostimulerad mamma > facebook eller wordfeud

Trött pojke > barnvagn

Trött pappa > barnvagn + följ pojkens sovrutiner

Trött mamma > stäng av WIFI routern

Olydig pojke > sömn + tålamod

Olydig pappa > Rosor och kall cola till mamman

Olydig mamma > stäng av WIFI routern (i smyg)

Hungrig pojke > Mat innan det egentligen behövs

Hungrig pappa > Mat när det passar

Hungrig mamma > Får inte hända

 

 

 

 

 

Februari

Hejsan på er!
Det har hunnit blivit februari i detta land och så även hos er. Det innebär att tiden går fort även hos er... Vi har nu varit här i snart 1 månad vilket känns overkligt men det är sant.
Vi börjar bo in och få in rutiner men ännu saknar vi saker, framförallt till vårt hem. Men det tar tid och det känns inte prioriterat. Det blir väl bättre med tiden. När man bor på 1 rok med en liten herre som unge herr Wästvind så blir det lätt rörigt. Vi behöver förvaring och smarta lösningar.

Vi har hunnit genomgå magsjuka här borta också. Jag eller vi trodde nog att jag fått en släng av vätskebrist först men när Thomas 2 dygn senare började utveckla liknande symtom som jag så förstod vi att det var ngn bacill som letat sig ner i våra magar. Jag har också haft flera elever som haft samma/lika. Thomas är ju Thomas som ni alla vet och han ska ju alltid vara värst (enligt mig). Så istället för att som jag få feber, kräkas 2 ggr, ha magont och ja, ni fattar så lyckas han kräkas med jämna mellanrum i 16 h innan hans kropp äntligen får för sig att det får räcka!!! Jag och Pelle höll oss borta så mycket som möjligt.

Idag känns det som fredag för mig, vilket är superskönt! Ledig dag med underbara Pelle imorgon, jobb på fredag men hallå jag jobbar 8-11.30 och på varannan fredag har vi sportsday på stranden vilket känns helt okej för mig. =) Sen ledig eftermiddag + 2 hela dagar med mina grabbar. Härligt!

Idag när jag kom hem från jobbet myste vi hela familjen på vår trapp i skuggan, det var varmt ca 32 grader och sol. Jag fick äntligen en Cola efter en ja, tuff dag. Thomas en sprite och Pelle fick en slags fruktyoggi som han fått prova och verkligen verkar gilla! Sen gjorde vi lite gröt till Lilleman innan vi dressade om och tog på oss badkläderna och for iväg på cyklarna till beachen. Underbara hav! Idag var det nästan inga vågor och vattnet var klart! Tyvärr var det "stix" i vattnet för första gången på denna thaitid så det blev inte ett så långt bad idag. Efter badet åkte jag och Pelle till Popeyes och handlade bröd och mat till Pelle och Thomas for till marknaden för att inhandla dagens middag!

Nu sitter jag på golver nedanför vår säng, men datorn i sängen och Pelle också. Thomas är i Bangtao hos Theo och jag ska snart krypa ner bredvid Pelle. Skönt. Jag har skrivit ett omdöme om en elev som åker tillbaka till Sverige på fredag. Nu börjar det droppa av elever men ännu kommer det fler så än är det många elever...

Varje morgon innan vi sätter oss i samlingen alla 60 barn så sjunger vi Thailändska och Amerikanska/Svenska nationalsången samtidigt som Mah och 2 elever hissar den thailänska flaggan i stången. Målet är att jag ska kunna sångerna utantill innan jag åker hem. Ja,den svenska kan jag väl men de andra... undra hur de kommer gå?

Det var allt för nu. Adios.