wastvind

Söndagen den 29 april

Det är så skönt att vara ledig. Riktigt skönt. Jag har varit ledig i två dagar och jag hars verkligen haft roliga dagar!

I fredags var vi medbjudna på middag på Gillet. Det blev oxfilé på planka och rött vin. Gott! Lelle fyllde år och vi hade trevligt. Det var jag, Th och Pi. Sen blev det en sväng till Kungsör en sväng och fika med Gagnefsbollen och påskmust.

Gårdagen tillägnades åt fixa bilen. En ny bil blev det, nästan. Schampoonering, rubbing och vaxning blev det. Vår fina röa bil! =) Det blev en och annan Gagnefsboll också och jag var nöjd.
Kvällen tillbringades först i badkaret tillsammans med den bästa. Seh sen blev det bio i V-ås med Karin & Micke och Thomas förstås. En helt vanlig actionfilm som var okej. Alltid trevligt med spontana påhitt, godis och trevligt sällskap. Somnade efter ett sånt där härligt samtal tillsammans med min T.

Sovmorgon, alltid skönt. Helgen har varit skönt. Jag njuter. Idag bar de av på nästa tur. Vi åkte till "ParkenZoo". Jag, Th och Rille. Roligt. Vi såg fina djur och fantomen. Skratt och god mat. Nu har jag nyss spelat och skickat iväg bilder till ngn som ska framkalla dem. Ett hundratal. KUL!

Nu ska jag läsa. Nu är det studier igen. Ny vecka imorgon. Sista taget. Skönt. Jag vill resa, känner suget av att resa. JAG VILL RESA!

Go´kväll... //Wästvind Brandin

                          


  En söt brorsdotter!                    Världens bästa mormor!

tisdagen den 24 april

*C-uppsatsskrivandet går bra. Jag är nöjd fastän jag börjar känna mig lite smått stressad. Men vi fixar det! Alltid!

*Jag gick i short idag, dock bara 100 m till gymmet men jag frös inte och det känns ju kul! Kanske är det snart sommar igen! Tiden går så fort, tänk att jag får uppleva ännu en vår! Fantastiskt!! Himla härligt.

*Träffat "Farfar" idag, han rolig den lilla gubben..tycker om honom.

*En fika på MD med Micke, Karin o Thomas hann jag också med idag och det var förstås trevligt! Men jag vill inte det där... Vi åkte i Thomas fina bil idag också. Kanonfin och röd!

*Ledig imorgon. Skönt. Skönt. Nu blir det bad för hela slanten. =)

                                                                                                                                     Godkväll! // Wästvind Brandin

Söndagen den 22 april

Veckorna bara rullar på, tiden försvinner mellan mig och mina måsten.. kämpar på med skolan, skriver på c-uppsatsen och börjar inse att jag jobbar för mkt för att hinner med mig själv, men kanske framförallt för att hinna med människorna omkring mig. Men det börjar dra ihop sig och snart är tiden med dubbelarbete över. Jag borde ta vara på tiden nu bättre och kanske säga nej till jobb. Och jag säger hela tiden att jag ska bli bättre. Men jag menar samtidigt allvar. Kankse ska jag bara säga ja, till arbete inom min kommande yrkesval? Jag ska försöka.

Nyvaken, sovit i min säng inatt. Alltid skönt att sova hemma hos sig själv. Vi har varit i Dalarna hos M & P några dagar. Så skönt att komma dit upp och vara i det lilla huset. Vi har bara varit, lunchat på Rättvik, hälsat på Mormor i timmar o umgåtts med familjen Brandin x 2. Passade även på att busa med lilla Klara och leka lite trollkarl med henne.

På vägen hem igår lyssnade jag på musik. 3,5 skiva hann jag med att lyssna igenom. Triakel, den fick mig att minnas Pappas 50 års fest o allt omkring den händelsen. Roligt! Stina sjöng en bit från den skivan o den passade verkligen in på den festen, fastän allt inte stämde, som tur var. Sen blev det Simon & Garfunkel..den lyssnade jag ofta på under tidiga gymnasietiden av flera anledningar.. gillar den fotfarande. Sen blev det Irmelin, tre goa t

tisdag den 17 april

Det har varit kanonväder de senste dagarna i mitt liv. Idag är det lite mulet. Men det gör inte mig så mkt. Då kan jag i lugn och ro skriva på tangentbordet och sitta vid den här dumburken så min c-uppsats blir klar ngn gång. Jag längtar. Jag vet att man inte ska längta utan vara nöjd. Men ibland är det svårt. Det har varit lugnt i skolan ett tag, ca 2 veckor. Jag tycker om lugnet. Ser inte fram emot att skriva om min egna meritprotfölj och det på 12 sidor. Men det är bara att gilla läget och skriva.

Helgen var bra. Den innehöll jobb, vilket alltid känns bra den 27 varje månad. Den innehöll tid på uteplatsen tillsammans med Th och god frukost i solskenet. Den innehöll massa tid tillsammans med min pappa på "mission" i Örebro. Middag på slottet, konsert, dans, musik, spel och en del baravaratid tillsammans med farmin. Kul. Vi bodde över på ett hotell mitt i Örebro. Jag fick sova på hotell i enkelrum. Det har aldrig hänt tidigare, undra om jag nånsin kommer att sova själv på ett hotellrum. Jag fann inget nöje idet. Ingen att prata med, ingen att fråga... -sover du? Dela med sig, det gillar jag.
På söndagen blev det picnic i en hage med en massa vitsippor och Th. Jag lyckades med att njuta och bara ligga på en filt i flera timmar. Samtal om livet, bostad, myror, bäringskraft och annat togs upp och jag älskar från och med nu picnic i hagar(jag har nog förresten alltid gjort det)

Idag har jag ätit gröt, skrivit om idetitetsutveckling/utvecklingspsykologi, fixat med lghten och allt som rör den, promenerat, käkat resterna från pizzan igår och sagt ja till jobb imorgon, på förskolan. Bra Karin! (självberöm är bra grejer) Ikväll blir det träning, alltför länge sedan nu, men jag promenerar.. men armarna då?

Ses! //Wästvind Brandin

fredag den 13 april

Ibland brukar jag känna att det är jobbigt med dagar som denna, eller tidigare gjorde jag det.
Idag har jag mest känt tacksamhet för att jag får uppleva våren, i år igen! Helt fantastiskt. Jag har setat på uteplatsen på våra fina möbler. Jag har läst, först en massa böcker för barn till min c-uppsats och sen en bok för mig, för att frdriva tiden och för att koppla bort.

Vi hade en underbar påskhelg, vi var i Dalarna och kopplade av. Slumrade till elden som lyste i öppnaspisen, hoppade upp på överslafen och somnade. Härligt. Letade påskägg ute i Mamma och Pappas trädgård, det var första gången vi letade vid det nya huset. Förra året var vi i Thailan, jag Thomas och Olle. Men jag hade påskägg och svenskt godis med dit.

I söndags var vi på 50 års kalas. Det var trevlig och roligt. En hel del skratt. Ida och David var där, det var roligt.. synd att man träffar sina vänner så sällan, man tappar de nästan. Jag ska bätre mig, försöka iallafall.

Nu det glass! I solen med min älskling. Hej!

Onsdagen den 4 april.

Igår införskaffades en ny påsklilja och så var jag i Västerås och hälsade på min gamla kompis Kerre som numera kallas Stina. Det var trevligt och pratsamt, kul!
 

Onsdagen började som flera dagar tidigare denna vecka, med en skön sovmorgon. I natt ungefär vid, ja, mitt i natten blev jag väckt av T. Vi gick på hemlig spaning och jag fick inte tända lamporna. Lite spännande men till slut gav jag upp, jag mådde nästan lite illa. Han kom strax efteråt och vi somnade om. Men jag undrar fortfarande vad de gjorde?!

Idag har jag försökt bestämma mig om jag ska ta de där extrajobbet i sommar, som handlar om musik, jobb och Dalarna. Jag tror det. Det vore faktiskt roligt. Ska ha bestämt mig imorgon innan Dala-färden!
Annars har jag idag skrivit på ett litet arbete, tvättat, umgåtts med Karin, promenerat med Maria i Karlbergsskogen och ätit banangröt i min ensamhet.

Vid lunch idag fick jag en idé. Jag ville göra någonting roligt med T, jag hade tidigare fått en idé om teater. Jag tog tag i saken och ringde turistbyrån. De fanns biljetter kvar till föreställningen. Jag ringde T och frågade om han var intresserad av en hemlig utflykt ikväll, han lät skeptisk och ville väldigt gärna veta vad de kunde vara, innan han svarade ja på en sån inbjudan... snacka om att vara betrodd?! . Så jag berättade och han nappade.
Vi eller han tog en sväng förbi Bredbar och sen bar det av på teater. Vi såg 4 hönor och 1 tupp! Den var riktigt rolig. Vi kommer häranefter att bli bättre på att gå på teater! Det var roligt, underhållande och kulturellt! Sånt gillar jag. Föreställningen framkallade många skratt, en del tårar av yngre besökare och ett gott slut! Ni som inte ha rsett den har missat en bra föreställning, tyvärr var det sista föreställningen nu ikväll!

T fixade min cykel. Nu har jag två lås, ett gamalt och ett nytt. Attans att jag inte har ngt kort på min cykel, den är grym.. den har tagit mig många mil.

Jag gick och handlade och T satte igång i köket. Wow vad gott det blev! Nästan en 9/10 jättegott! Kycklingwook med annans, paprika,lök och nötter. Serverades tilsammans med bulgur och tre olika såser. Gott! Vilken onsdag! Helt fantastiskt! Nu väntar tväten på att bi hämtad. Jag lär dra. God Natt.Dagens middag..                          // Wästvind Brandin

Måndagen den 2 april.

Dagen började med en mysig sovmorgon. T tog också sovmorgon. =) Hade under natten fått ett meddelande om att dagens lektioner var inställda pga av sjukdom. När T väl hade pallrat sig i väg gjorde jag frulle, havregrynsgröt med mosad banan i. Det var gott! Sen ringde jag Anna och drog med mig henne och Astrid på promenix, vi gick i solen och pratade om livet. Det blåste kallt men det var samtidigt skönt. Jag tog ett bad o läste i min bok, jag gillar den inte men samtidigt är den bra. Hemsk.  "Mamma sa att jag var sjuk" heter den. Mitt i badet ringde T. han o P satt på Bredbar o intog dagens lunch, jag sprang ner för trappen efter att jag klätt på mig förstås och gjorde dem sällskap. Dagens stora syssla, laga mat. Jag lyckades laga lasagne till ett helt kompani. Till slut blev det 9 portioner i små lådor. En åt jag själv upp i solen. Jag satt på de nyinoljade möblerna, gissa om jag böev nöjd med resultatet, man kan knappt tro att det är samma möbler som vid 12 igår. Imponerad. Det var även min granne som påpekade min prestation. =)
Vid 17 tiden kom Anna förbi igen, vi gick ner på stan, gjorde lite smågrejer och köpte med oss fika hem eftersom Nya K stänger kl 18 och vi inte ville göra en speedfika på 7 minuter. Här hemma fikade vi ute, sittandes på de nyinoljade möblerna, igen! Mysigt!
Badmintonen var inställd, som så många gånger annars, jag och Maria gick staden runt och kollade på hus och pratade jobb och hus. Skrattade emellanåt.
Nu har jag "pratat" med Elin, hon var glad. Det blev jag med. För hennes skull. =) Äntligen!
Den där boken och min säng väntar nu. God Natt. Jag är lycklig och nöjd. //Wästvind Brandin

Jag glömde krokusen jag lovade tidigare...

 men här kommer den....

Lördag 31 mars.

Underbart

Att gå i skogen, där det är alldeles tyst och titta upp på höga tallar är underbart, speciellt då man få hålla någon man tycker om i handen. Det fick jag göra igår. Vi gjorde en sån där tur som vi brukade göra mer förr. Vi tog bilen och bara åkte, ut i skogen. Ingen mobil, en fin gamal bil och en kamera.. Det var vackert! Det är roligt att åka bil i solen och titta på allt som naturen och världen har att erbjuda. Såg ett jättefint hus, alldeles vid vattnet. Där skulle jag vilja bo.  Kanske lite långt bort?

image7

Efter en liten promenad kom vi fram till en gamal gruva. Där kastade vi sten i vattnet, i solen. Thomas försökte lära mig att kasta långt, han misslyckades. Jag kastar inte långt. Men det var roligt. Vattnet var kallt och alldeles klart.

 Det fanns små fina tussilagos här och där. Det kändes verkligen som vår!

image9

Efter en stunds kastande, hoppande och mysande gick vi tillbaka mot bilen.  En bra lördag! 
                                                                                                            //Wästvind Brandin.