wastvind

Gamlingen...

Ha! Kvällen börrjade hemma hos Sandra, det var trevligt och kvällen flöt på.. fast Frida fick lov att gå hem, hon såg inge kry ut direkt. Vid 23.30 ringde de från jobbet, jag hörde min signal från köket. Jag lyssnade av mobilsvaret och de behövde folk till morgonen, jag vill tillägga att jag inte kommer att jobba imorgon kl 7.

Kvällen fortsatte ut på Hantis, det är fredag, vilket innebär att det är 18 år för att komma in. Jag fråga vakten vilken åldersgräns det egentligen var då han frågade efter mitt leg och jag fick 18 till svar... Han ville fortfarande se mitt leg och jag skrattade. Han sa då, Du var ju inte så jävla gamal, det var väl inte så jävla konstigt att jag ville se leg på dig. Det fick avsluta vår konversation. Jag kom in och jag var nöjd. Kvällen gick åt till att hälsa på de få själar som jag känner till och vara trevlig och väldigt lite dans. "Det där" saknas för mig. Det är liksom bortblåst. Varje gång jag passerade vakten fick jag en kommentar om min ålder, ca 4 ggr. Trevlig kille, eller inte. Men nu är jag i alla fall hemma och ännu en gång kan jag konstatera att utelivet för den här gången är passé. Kanske för att jag saknar det som var förut, annars för att jag saknar de "rätta" sällskapet. Mitt ordinära sällskap gick hem för 1 h sedan, sen fick jag hänga med de andra.... Danny var på Hantis också, om det är något att tillägga. Han hade en hel "hop" av kilar runt omkring sig och var sig lik från TV. Men det var inge mer än så.

Nu väntar jag på att Thomas ska komma hem. Han är på Ögir. Han har jag inte sett sen morgonkvisten. Han hade lånat ut lägenhet +nycklar till Stina och Pi så han vill att jag öppnar efter 2 till honom. Jag har lovat att göra detta, då jag längtar en gnutta efter honom och gärna ser honom vid min sida då jag snart slocknar. Pi hade klippt sig, snyggt och framföralt kort!

Skola, slutat två kurser nu. Psykosociala frågor i förskola och skola + en värld att ta ansvar för. Det känns oerhört skönt. Snart klar. Weeeiii!

Jag tog kort på en krokus idag. Den kommer sen. =) God natt!

Lång dag, kort här.

Dagen började tidigt sådär 5.20 och det var strålande väder. Jag gick upp tidigt för att ta mig till Eskilstuna och skriva en tenta i psykosociala frågor i förskola och skola, den skall vara klar imorgon. Jag är ännu inte klar men 14 sidor är skrivna. Ska göra det sista imorgonbitti, dock inte så tidigt som idag.

Det var underbart väder i morse, egentligen hela dagen men i morse var det någonting alldeles särskilt. Allt var stilla, allt utom jag och solen. Thomas sov som törnrosa här hemma, alla bilar stod parkerade, knappt några människor var ute. En fantastisk morgon, speciellt i Kvicksundsområdet där jag satt på tåget och såg morgonen gry. Vilket ögonblick, synd att kameran inte är med till skolan..

I skolan ägnades det åt skrivning, skrev många sidor. Många.

Intervju med Emelie och det var trevligt. Hem en 20 minuter och sen till jobbet.  Bra att jag får jobba men jag börjar bli trött, jag ska bara erkänna det för mig själv. Jag höll på att tacka ja till jobb, men kom på mig själv i sista stund. Jag ska inte.

Nu har jag fått umgås lite( inte tillräckligt, mitt konto är långt ifrån fullt), nära min Thomas. Det är underbart! Jag är så förfärligt förälskad. Denna morgon sa mig mkt, och jag sa mkt även jag. Jag älskar livet. Och Thomas. 

Att samtala är viktigt, och jag ska bli bättre på att berätta. Att berätta var det. Thomas är expert på att tala, inte tala på det viset utan på att prata med mig. Jag önskar jag kunde prata bättre men framförallt berätta, berätta att jag uppsakttar saker och vänner. Thomas får höra min uppskattning, hoppas jag. Snart dax för mina vänner också kanske?

Nu ska jag duscha och sen sova, gick som sagt upp 5.20  i morse och det är tidigt, i alla fall för mig.

Välkommen våren! // Wästvind Brandin

Jag och Syster på nyårsfesten!

Jag och Syster p? ny?rsfesten!

Pi, jag och Thomas- p? fest i Huddinge.

Pi, jag och Thomas- p? fest i Huddinge.

Söndag än en gång.

Veckorna bara springer förbi och visst är det skönt på ett vis. Men vi är snart inne i april och än är det mycket som skall göras innan examen. Men en del börjar ju i alla fall bli klart. Skönt.
 
Den kommande veckan kan bli lite tuff; skola 4 dagar, 5 intervjuer, jobba 3 kvällar, klippning och badminton imorgon. Sen är det redovisning på fredag och tentaskrivning mån-tis. Phui. Men det är väl snart fredag igen och jag tänkte ha ledigt i helgen... om jag kan säga nej till jobb dvs. Undra när jag skall umgås med min prins...?

Längtar efter honom, min Thomas. Spontana idéer och kvällspromenader är borta, allt planeras in i minsta detalj, fast det blir inte alltid som vi tänkt oss. Men snart ska jag ta mig tid och snart är detta dubbelarbete över för min del, vilket jag ser fram emot enormt!

De är ändringar angående hösten, vi vet inte vad det blir bara att det blir. Men inte som det var tänkt från början med jobb och så för mig. De ville att jag skulle stanna 1 år, det ville inte jag. Då fick någon annan chansen och de tog den. Det var det bästa för barnen så jag förstår. Det blir nog kanske bäst såhär också. Månaders med tid och semester tillsammans! Wow!

Jag är rätt dålig på att ta bilder just nu. Detta eftersom jag inte gör ngt speciellt av intresse mer än skola och jobb för tillfället. Sist jag var på fest var i slutet av januari och sist vi hade fest var i slutet av dec. Det säger ju ganska mkt om mina helger och intressen. Saknar spontana fester! Saknar spontaniteten. Kom hit.

Idag var Lelle på besök, vi åt cocosbollar och kolla in min nya dammsugare. Skitbra! Sen åt vi våfflor hos "Shitti". Det var gott! Jag åt 3,5 + 1 till lite senare. Glass och hallonsylt till. Mysgt. Sen tvättade vi bilen på OKQ8 och den blev fin och ren. Jag har längtat efter att få bilen tvättad! Jag längtar efter konstiga saker ibland, men sån är jag. Det var en bra söndagsgrej att göra.

Tänt ljus på Thomas mormor och morfars grav har vi också gjort, den var fin med påskliljor små.

Jag har även informerat jobbet om sommaren och fått jobb under veckan.

Nu ska jag ställa klockan på 6.20, läsa min hemska bok om små stackars barn och inse att verkligheten kan vara annorlunda. Trevlig att råkas! //WästvindBrandin

Naturrutan, framför mig.

Igår såg jag en räv. Han/hon satt på en åker mellen Eskilstuna och Kvicksund. Den var jättefin! På morgonen när jag åkte buss såg jag två stora djur, antingen älgar eller rådjur. De sprang över en åker och det såg härligt ut. Värsta naturrutan för mig! Gillar naturen, synd bara att jag är så dålig på att ta mig tid att vara i den. Den är så nära men ändå så långt bort.

Jag har fått lite mer jobb nu, ringde igår och ifrågasatte deras val av vikarier... tydligen var jag inte ens med på deras lista då de inte träffat mig. Jag fick genast en tid för ett möte. Imorgon kl 10.00 sen ska det bli jobba av! (som om jag inte hade nog egentligen, men mkt vill ha mer) Trivs faktiskt ganska bra på den nya jobbet. Några dagar i veckan fungerar. På de andra ställena verkar de vara friska som nötkärnor och inte vilja ha semester alls, 2 veckor sedan jag jobbade där.  Funderar på att ringa och berätta om jobbet om jobbet, jag ska åka dit och berätta om jobbet.

Väntar fortfarande på det där mailet, vänta vänta vänta. Snart ringer jag och kollar upp hur det blir. Jag vill veta, Karin med kollen är inte bara ett talesätt utan det stämmer verkligen!

Min kompis Karin kom hem från Thailand i måndags, jag vill dit. Nu och länge. Gärna med min Thomas.

Examensarbetet går framåt, var på handledning igår. Det gick bra, mkt bra! Svävade nästan på väg ut från hennes kontor. Känns skönt. Men jag kämpar på och då ska det väl gå bra. Bokat in två intervjuer nästa vecka och snart hoppas jag att jag har en till....totalt 4 ska jag ha här. Måste ringa nu igen.

Snart skola och det känns sådär. Skönt att komma ut i vårvädret.. Inte många dagar kvar tills jag "får" ha skinnjacka... 1 april är det ok att byta till vårjacka.. men innan dess finns de risk för kyla och jag fryser jämt så nej.

//Karin

Eftersom jag är ny här..

Så tänkte jag svara på det här....

1. Vem är du? Karin Wästvind Brandin
2. Ålder: Nyss fyllda 23
3. Personlighet: Glad, omtänksam och behöver mat.
4. E-post: två
5. Stjärntecken: fisk eftersom jag är född i mars
6. Jag kommer från: Boda, Dalarna.
7. Jag bor/har bott: Bott och bott, Boda, Tromsö, Köping, Kamala. (Mer än 2 mån)
8. Vad gör du nu? Sitter i gröna rummet med en filt omkring mig
9. Civilstatus: Sambo med Thomas
10. Spel? Gärna brädspel och ofta.
11. Djur jag är lik: Jag är mer lik en frukt, en persika.
12. Lyckonummer? 2,3, 22
13. Vad är snyggast, brunetter eller blondiner? Olika. Men troligtvis blond.
14. Din bästa egenskap: Omtänksam
15. Din sämsta egenskap: För snäll?
16. Husdjur: Nu:Ca 60 fiskar. Då:En katt som heter Selma men hon bor i Boda. Ett och annat får som liten.
17. Familj: Sambo Thomas. En Mamma, en Pappa, två bröder och en syster.
18. Kroppsdel du har mest nytta av: Händerna
19. Kroppsdel du tycker bäst om: Svårt, ben och bröst kanske?
20. Jag sover: I min säng på kvällar och nätter.
21. Bläck eller blyerts? beror på VAD jag ska skriva och på vad.
22. Tror du på något? Mig själv.
23. Frisyr: Jo, någon men rätt tråkig.
24. Hårfärg: Blond.
25. Ögonfärg: Blå.
26. Längd: 173cm
27. Vikt: 63kg
28. Skostorlek: 39
29. Gillar: Sommar, Thomas och barn.
30. Ogillar: Orättvisa.
31. Favoritmat: Kött och poatis.
32. Favoritglass: Choklad.
33. Favoritdessert: Frukt och ost.
34. Favoritpizza: Kebabpizza förstås!
35. Favoritdryck: Coca-cola alt mjölk.
36. Gillar du godis? Ibland. Nu, naturgodis.
37. Isåfall vilken sort? Alltiallo, choklad.
38. Min favoritdrink: Redbull vodka.
39. Min favoritfilm: Hotel Rwanda, Blood diamond.
40. Min favoritdag: Fredag.
41. Mitt favoritklädesplagg: Jeans. Klänning.
42. Min favoritbok: Flickan med de röda skorna.
43. Min favoritmusik: Gyllenetider.
44. Min favoritlukt: Nyduschad.
45. Min favoritblomma/planta?
Tulpaner.
46. Öl eller vin? Rött vin.
47. Liknar du en kändis? Inte vad jag vet?
48. Senast köpta skiva: Minns ej.
49. Senast film på bio? Göta kanal 2.
50. Bästa låten i världen? När vi två blir en kanske?
51. Senast lästa bok: Folkhälsa, hållbar utveckling.. bla bla bla.
52. Favoritförfattare: Astrid Lindgren.
53. Skriver du dagbok? Ofta. Har snart ett helt bibliotek.
54. Bästa årstiden: Gillar alla alltför mkt för att nämna någon.
55. Resvan?
Norge, Danmark, Finland, England, Skottland, Tyskland, Österrike-Badgastein x2, Spanien, Grekland-Lefkas-Kreta, Italien-Rom-Rimini, Bulgarien, USA- Seattle-Bouler-Minneapolis, Kenya, Thailand.
56. Skulle aldrig ta på dig:
57. Vad ville du bli när du var liten? Barnmorska.
58. Blev du det? Nej, inte än ialla fall. 2 månader kvar till lärarexamen nu.
59. Brinner för: Familj och lycka.
60. Sportbil eller familjebil? Familjebil.
61. Katt eller hund? Katt, gillar inte hundar så mkt.
62. Har du nån nojja? Vill inte ha nycklar på bordet.
63. Fobier? Små utrymmen, som offentliga toaletter och sånt.
64. Deppig eller glad? Oftast glad.
65. Politiskt insatt? Inte särskilt nej.
66. Värdesätter du ärlighet? Mkt!
67. Brukar du dra vita lögner? Ovanligt.
68. Är det ok med vita lögner? Beror på.
69. Känner du en mytoman? Nix.
70. Har du pojkvän/flickvän? Ja!
71. Är du kär? Mkt!
72. Hur tidigt stiger du upp? Alldeles lagom ca 7.10
73. Är det bra eller dåligt? Perfekt.
74. Vem/vilka vet mest om dig? Thomas.
75. Gillar du att slåss? Nej, inte alls.
76. Vad har du på dig just nu? Strumpor, trosor, bh, t-shirt och en fleecefilt.
77. Vad ska du göra ikväll? Träna, spela fiol.
78. När var du senast riktigt full? Minns ej.
79. Är du seriös? Emellanåt.
80. Hur många väskor äger du? Inte tillräckligt många, men använder ca 3 av mina 10.
81. Hur många bilar har du/ din familj: Jag och Thomas har en. Han har två.
82. Hur många biologiska syskon har du? Tre.
83. Isåfall, vad heter de? Jonas, Olle och Stina.
84. Hur många timmar sover du per natt? 7-8 h.
85. Vem är snyggast i världen? Det måste vara Sälle! =)
86. Vad är du allergisk mot? Kyla.
87. Ska du duscha idag? Ja.
88. Vad är det för veckodag? Söndag.
89. Vad är det för datum idag? 18 mars.
90. Vad gör du nästa år? Jobbar som lärare förhoppningsvis.
91. Är du likgiltig? Det tror jag inte.
92. Hårdrock eller synth? Hårdrock.
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? På landet.
94. Har du utländska föräldrar? Nej, men min farmor är född i Amerika. Haha.
95. Gillar du att laga mat? Ja, oftast.
96. Märkeskläder eller secondhand? Inte secondhand.
97. Hur många par skor har du? För få eftersom jag rensade min skohylla för två veckor sedan och slängde de flesta. Vill ha nya och det är enda sättet då jag inte hade plats för fler tidigare, måste bli bättre på att inhandla skor!
98. Är du sexuellt frustrerad? Kan jag inte påstå.
99. Vem är snällast just nu? Mamma, alltid.
100. Var har du ont? Ingenstans, men det ilar lite i en tand så jag dricker isvatten?

Övrigt: Helgen har varit bra. Fixat och grejat. Dock inte installerat den nya diskmaskinen och tvättat bilen men jag har haft annat för mig så det är ok. Jag har provat min nya dammsugare men fina fälgar... den fungerade bra. Jag väntar fortfarande på det där mailet som jag önskar kommer inom kort. Vänta vänta. Kolla på film igår, bra film! Jag gillar filmer som utspelar sig i Afrika, jag gillar Afrika, jag vill till Afrika! Anna var här, vi dippade morötter och åt naturgodis. Gott! Snart träning sen spela. Skönt och bra.

Försöker njuta av sista tiden i skolan, lyckas sådär. Vill egentligen vara klar och jobba. Snart bara två veckor kvar på två av de jobbiga kurserna. Jag är nöjd. Ska bara skriva klart den ena tentan. Det kommer. Sen börjar den jobbigaste sägs det. Ett PM i veckan. Men va fan det är ju bara under 1,5 månad. C-uppsatsen går fint i alla fall och det känns skönt. Nu ska jag ringa Sabina och hörs hur de är med familjen vattkoppor! Vi höres!

Det var visst min tur nu...

... att skapa mig en egen blogg. Det är många som bloggar nuförtiden. Systeryster har minst en och ägnar timmar åt detta, båda att läsa och att skriva så jag tänkte att jag skulle ge det en chans. Här är den: wastvind.blogg.se

Karin, 23 år, sambo och lycklig.

Våren är här och det gillas. Nya tag, nya kläder, nya leenden och nya löv. Jag gillar våren, mer än mycket annat. Men den här våren är min sista säkerhet på ett tag, kan jag tro. Efter våren väntas examen, karriär och ...? Vart bär vingarna mig?

Mer: Jag väntar på ett svar..kollar mailen ett antal gånger om dagen och har hittills bara blivit besviken på min tomma inkorg. Jag gillar att veta, att ha koll och att få svar. Svara. Ett kort enkelt mail om min framtid. Snälla.

Nu ska det spelas badminton. Vi ses väl där ute.  

//Wästvind B.

Välkommen till min nya blogg!