wastvind

Lycka från Wästvinds.




     




 



//Wastvind

Thomas nattdyk från Koh Weo

Några videor från oss!

Lördagmorgon/förmiddag.

God förmiddag!

Molnigt idag, så när Pelle fått i sig morgongröten och jag en yoggi så satte vi oss på cykeln och for iväg på en morgonutflykt. Pelle vaknar som jag tidigare sagt ofta vid 6.30 och idag blev det 6.15 Vi cyklade runt i byn, stannade och kollade in katter, höns och tuppar. Vilket det finns en del av i denna by.

Sen stannade vi till på ett apotek, köpte vätskeersättning, lite halstabletter till Thomas som under natten klagat på halsont och sen for vi vidare mot marknadsplatsen. Där inhandlades frukost till Thomas, eller i närheten av marknadsplatsen. Där står moppestånden på rad med olika maträtter. Själv ville jag ha baguett så jag ssvängde förbi bageriet. Där riingde Thomas och undrade var vi var. Så då vände vi hemåt för en gemensam frukost. Mysigt och gott, men inte riktigt mig själv vad det gäller mat. Men men åtminstone bra mkt bättre!
På vägen hem mötte jag och Pelle Kaj o Synnöve. Så mysigt att stanna till och prata lite granna med fina vänner som finns här i byn.

Jag och Pelle har hunnit med en sväng till tvättanten också, både lämnat och hämtat  tvätt. Skönt!
Pelle somnade på vägen hem i vagnen.

Idag har vi inga planer och det känns ganska skönt. Men kanske blir det lite inköp på Plåtskjulet för vi saknar förvaring bla och lite annat så som... skohylla, mopp, stora plastpåsar, matta, vattenställning, och lite annat smått och gott! Men vi får se om ork finns.

Ha en bra lördag så hörs vi snart!

Lämna gärna en kommentar ni är många som läser men jag vet inte ju inte vilka ni är.. ?

//Wastvind

Människa igen, tack o lov!

Hej alla pigga och glada!
Jag är nu åter människa efter en ledig dag med allt vad man inte vill att ens lediga dag skall innehålla. Ni förstår säkert så jag går inte in på några detaljer. Nu serverar Thomas kall Coca-cola och påminner mig att dricka med jämna mellanrum. Tror att jag fick mig en släng av uttorkning, vätskebrist.

Vi har varit här i 3,5 vecka nu. Det går bättre och bättre för Lilleman med värmen och värmeutslagen har blivit färre. Han sover bättre och är glad ta med sjutton hela tiden. Thaiarna frågar oss - Is he always happy? Och på det måste vi svara ja! Han är en glädjespridare vår lille son. Jag vet inte hur många leenden han får/ger per dag, men det är många. Han är en sevärdhet nästan. När vi kommer med honom till Bageriet tillexempel blir frun liksom förbytt, hon kryper på golvet, gulligullar, tar upp honom och bär runt honom in i köket så även gammla mormor därinne får klämma o känna på honom. Inne på 7/11 vill de också gärna ta honom. Ibland känns det jobbigt, men nu har vi varit här så pass länge att vi börjar känna igen människorna där vi är och de oss. Och lika för Pelle. Om frun på bageriet nu har fullt upp en dag när vi är där, hojtar Pelle tills dess att hon kommer. =) Hallå, jag är här!!!
Sen när vi är ute och cyklar och han sitter därbak, nöjd och glad då hör man när Thaiarna kör om.. åååååå, helloo, sawadikaaaa... so cute.... etc. Och så ler alla!

Jobbet går bra men det är många elever och det gör att det blir rörigt. Jag gillar det inte helt, men jag hoppas jag kan få ordning på det. Känner mig fortfarande lite ringrostig men det kommer allt längre upp på ytan ju fler dagar jag jobbar. Det är kul att vara tillbaka!

Och det är ännu roligare att komma hem och mötas av två leenden och ett mamma! Underbara pojkar!

Häromdagen åt vi middag på stranden, underbar utsikt men maten är inte densamma som på våra "hak" vilket är synd. Betala mer pengar för mat som smakar mindre, men utsikten är ju bedårande. Ibland blir det bara en fruitshake och utsikt. + vandra längs havet med Pelle i händerna.

Jag och Pelle har lärt känna Maria o Sixten. Sixten är född 9/2. (tror jag skrev 6 dagar äldre förut) Han är också en stor pojk som Pelle. Vi var där och lekte med hans leksaker häromdagen, det var roligt tycke Pelle! =) Det blir fler ggr.

Nu så ska jag dricka upp min Cola.

Ha det gott och ta hand om varandra! KRAM

Rätt nummer!

Här är mitt nr är 0805321827. Från Sverige +66805321827

Paraden!


Igår var det den årliga Kamala festival med parad genom byn. Då har alla möjlighet att "visa upp sig" och tala om att man finns! I år var paraden på morgonen, klockan nio. Det innebar att det inte var så många barer med och inte heller så mycket folk. Men det var en rolig upplevelse även denna gång. Det blev dock ett väldigt snabbt avslut för precis på slutet så öppnade sig himlen och då blev vi blöta, minst sagt. Alla var så fina och kämpade i värmen! Jag är helnöjd! Jag fick i år en grön klänning, vilket jag aldrig skulle valt själv men såhär i efterhand är jag nöjd även med det. En tjej sa efteråt, - Grönt är verkligen din färg. Hm. Kanske? Thomas säger alltid att genier väljer grönt så det litter kanske något i det.







I Thailand, med thaiare är det lätt att det blir missförstånd. Man förstår inte allt och så jaja...liksom. Men ibland så måste man lösa dessa missförstånd. Då är det perfekt att ha kollegor som är thaiare som är duktiga på engelska, jag har en sådan. Så jag frågade om hon ville hjälpa mig med min "landlord" för vi förstod inte varandra. Det ville hon. En lunch sprang vi över häcken hem till oss och letade rätt på Mr E som han kallas. Och en stund senare visade det sig att det var en bra samtal för det gjorde att vi INTE behövde flytta från vårt lilla nya hus till de äldre huset längre bort! För han trodde att vi ville bo i det äldre huset med fler rum, vilket var fel. Vi ville ju bo kvar i detta hus, med stora ytor där Pelle kan leka/snart gå och nytt! Så nu får vi bo kvar här tills vi åker hem åtminstone! Skönt!!!

I torsdags hade vi ledig dag, tillsammans. Vad gör man på sin lediga dag? Jo, låter den ena i familjen få sovmorgon. Cyklar tillsammans i värmen till världens bästa bakery och äter precis vad man vill, fruktsallad m yoggi, baguett med skagenröra och fruktshake. Gott! Badar i havet med de bästa och är tillsammans hela dagen! Det kallar jag en BRA ledig dag!


Nu ska jag städa lite i vårt hem innan Pelle vaknar, för han sover brevid mig här i skuggan. Ha en fin söndag.

Här är mitt nr är 0805321827. Från Sverige +65805321828. Skicka gärna ett sms eller slå mig en signal. Vi finns även på Skype. Vi har internet hemma så vi har ofta dator+skype igång när vi är hemma! 

KRAMAR från värmen

Livet på andra sidan.

Livet på andra sidan jorden börjar få en vardag och vi försöker få det så enkelt och skönt som möjligt. Det blir bara bättre ju mer vi kommer in i det.

Nu har vi bott i Thailand i 2 veckor och det känns skönt att saker och ting börjar ordna upp sig. Ska jag vara helt ärlig så var jag nära att ge upp redan de första dagarna. Men med ordentligt med sömn, en fantastisk pappa till Pelle och en glad och frisk pojk så ordnade tillvaron upp sig och jag kom på att jag har det riktigt bra!

Nu har jag arbetat i 6 dagar uppdelat på 3. 3 dagar förra veckan och så tre nu. Nu är det torsdag och det är min lediga dag. Underbart! Sen är det fredag imorgon och då arbetar jag halvdag, sen helg och ledigt. Bra start efter nästan 1 år ledigt med Pellepojken.

Pappan sover fortfarande då han var på utflykt till grannbyn igårkväll och träffade Teo. Sen blev det ännu senare innan läggdags för att det fanns saknade människor på skype. En välbehövlig sovmorgon för hans del allstå.

Själv passade jag på att somna tidigt igårkväll, nästan tillsammans med Pelle. Jag har sovit gott inatt och det tror jag att Pelle också har. Han har börjat vakna tidigt nu. När det blir ljusare och världen vaknar, då vaknar ävor en Pelle. Ljuden blir fler, tupparna och andra djur börjar sjunga, låta och vips så vaknar även vår lille skrutt. Det brukar bli runt 6:15- 6:45 Nu är klockan snart nio och han sover igen efter en morgonpromenad i vagnen. Det är så mysigt att gå på promenad med Pelle, speciellt på morgonen men även på kvällen. Det är många djur som är vakna och allt är så stilla och mysigt. Alla människor vi passerar ler med hela ansiktet och hälsar glatt på oss. I dag har vi sett ca 20 tuppar/hönor, 5 katter och några ankor. Sen träffade vi även vår gamla tvättant som kom och pratade lite med oss. Även en och annan förälder som lämnat sina barn på skolan. Det finns en förälder på skolan som har en bebis/pojk som är 6 dagar äldre än Pelle. Så när tillfälle ges/tas ska jag och Pelle träffa dem så småkillarna får leka med varandra. De ska vara här till juni vilket känns KUL!

Igår var jag ner på markanden, köpte 2 nya bikinisar. Prutade ner priset och blev nöjd. Vi ska ha stranddag med skolan imorgon så det gäller ju att vara förberedd. =) Jag införskaffade även några shorts till Pelle och middagsmat. Och tänk att nästan alla som vi brukade handla av 08/09 var kvar, på samma plats tillochmed!

Idag är som sagt min lediga dag, när pojkarna vaknar ska vi ner till bageriet och äta "riktig" frukost. Det är lyx, baguette, fruktsallad med yoggi och fruktshake. Det är vad jag kallar en riktig frukost!

På återseende!

Ljudet av smådjur..

..och en son som andas lugnt är det som hörs. Det är mörkt, bara datorns sken gör det möjligt att se delar av rummet. Pelle sover sedan en stund tillbaka, jag ska snart sova jag med. Thomas har åkt på en tur tillsammans med vår nye vän "Ninja" som för övrigt är en moppe.

Idag fick Thomas sovmorgon och jag och Pelle gick upp och lekte med leksakerna och åt frukost. Gott! En mysig morgon med mycket värme och sol därute.

Jag och Pelle gick på promenad vid 9.30 för då började Pelle bli trött. Det var mysigt att gå "rundan" förbi tvättanten, sjön, byggena, burmeserana och sedan ner förbi gamla skolan, nya tvättanten och sedan förbi Roh och så hemma igen. När jag kom hem hade Thomas åkt på husjakt. Pelle ställde jag i skuggan. Själv tog jag mig lite solotid i solen på trappen, jag tog även fram agendan och kollade av elevantalet inför kommande vecka. De blir många... En stund senare kom Thomas hem och vi åt lite kakor och drack vatten!

Strax efter lunch var det min tur att åka på husjakt, cyklade i solen och det känns nu. Jag har dessutom shortsbränna. Efter att Pelle vaknat så möttes vi vid Popeyes och tog oss ner till stranden, vi tänkte bada. Men det var så höga vågor så vi tog en fruktshake/ckokladshake istället. Sen trodde vi att regnet skulle ta oss så vi cyklade hem. Men icke.

Hemma så friserade jag Thomas och sedan behövde hela familjen ett söndagsbad.

På eftermiddagen tog jag och Thomas oss en promenad med Pelle i vagn. Han somnade och sov en stund i allt oväsen av byggjobb, moppar, människor och sånt. Oroligt till en början. Jag och Thomas tog en paus vid glassbaren som man helst inte ska låna toaletten på för toaletten är liksom mitt i baren med en tunn tunn dörr bara.... Där inhandlades en bananasplitt till mig och kaffe och glass till Thomas. Pelle sov i vagnen bredvid. På hemvägen köpte vi yoggi, läsk och middagen.

Nu har vi precis skypat med Pelles farmor o Snorke.. Tänk vad roligt det är med skype.

Ny vecka, nya tag... Kram

Fler bilder från oss!



Pelle i sin jättebraiga vagn med ett utmärkt parasoll!




Här kommer jag på "friheten" min rosa cykel som tar mig tid jag vill! Jag har här varit på storshopping i Patong och lämnat grabbarna hemma. Mixer, kuddde, vattenkokare, mat, födelsedagspresenter, blöjor och allt möjligt bra fick jag med mig hem. Jag åkte dock taxi från Kamala- Patong och samma väg tillbaka. Jag har bara cyklat nedifrån mainroad.


 

Födelsedagsfika!




Pelle!

Pelle i nya huset.Premiärtur på cykeln.

De lediga dagarna är guld värda.

Idag är det lördag och klockan är snart halv två. Pelle sover sin andra sovning i vagnen utanför i skuggan.
Pelle har de senaste dagarna vaknat strax innan min klocka ringt så Thomas och Pelle har ätit frukost med mig innan det har varit dags för mig att bege mig till jobbet. Mysigt! Men idag så fanns det ingen klocka som skulle ringa så idag sov Pelle till halv åtta. Skönt.

Det är varmt och jättevarmt här. Vi börjar väl vänja oss lite men emellanåt är det riktigt varmt. Pelle är fortfarande prickig men bara på armarna i stort sett. Vi använder mycket puder (från Sverige som inte luktar en hel parfymfabrik) på Pelle men han är oftast varm ändå och lite klibbig.

I morse tod vi en lååång promenad. Pelle i vagnen och jag och Thomas spatserade i morgonluftens sköna värme. Men vi var lite sena ändå, det började bli varmt! Vi tog en runda vi aldrig gått förut, förbi muslimbyn och därborta. Det var långt, ca 5 km som kändes som det dubbla. Som tur var väntade en STOR belöning där framme. Frukost på Kamala bakery med en son som sov gott i sin vagn. Fruktshake, frukt i yoggi och en minibauette med ost. Yummie! Thomas valde som vanligt paneng. Det var första gången vi var på bageriet för den här gången och de kände igen oss. De tyckte att Pelle såg ut som en Thomas junior och de har väl rätt?!

På vägen hem så mötte vi Maria på Tesco och hon erbjöd oss åka med i bilen hem. Så det gjorde jag, men först skulle hon göra några stopp, plåtskjulet och KM minimart stod på schemat. En stund senare hade jag shoppat loss och kom hem med blöjor, våtservetter, förvaring till tvätten, förvaring till leksakerna, plastpåsar, barnmat, matlådor, toapapper, leksaker till Pelle, lakan, örngott, badbalja och lite annat smått och gott! Skönt att slippa ta allt det på cykel/ vagnen. Thomas och Pelle gick hem.

Nu har jag och Pelle badat i duschen och testat nya bollen. Thomas har gått en promenad med Pelle så han har somnat igen och jag har städat hemmet. Skönt! Alla nöjda och glada!

Igår badade vi i havet igen, Pelle ÄLSKAR det! Vi badar och sen sätter vi honom i cykelsadeln inlindad i en handduk och så cyklar vi hem och duschar av oss saltvattnet. Han är så nöjd!

Igår var vi på 18 års kalas också, på Sports club. Trevligt. Det var Amanada som blev 18 i onsdags. Vi fick god mat också.

Ja, det var kanske allt för nu. Nu när Pelle vaknar ska vi antingen på husjakt, leta matintag eller bada i havet.

Så skönt med lediga dagar tillsammans! Love it!

Trevlig helg på er med! KRAMAR från OSS

Regn och moln men varmt!


Idag har vi haft det molningt här i Kamala. Och nyss kom en regnskur. Det är ändå varmt!

Idag har jag arbetat min fösta dag, själv. Det känns okej. Det är många elever och rörigt, hoppas det bara är nu i början. Jag hoppas på förändring!

Pelle är prickig av värmeutslag men verkar inte må dåligt av det. Han är go och glad och sover helt okej om nätterna nu. Dock vaknade han 6:18 i morse till Thomas besvikelse. Men sånt är livet.
Han är väldigt lättlärd nu och Thomas har lärt honom mycket som de sedan visar mig när jag kommer hem från jobbet. Idag var det att skåla! Så vatten dricker han massor! Han har druckit mycket hela tiden men nu är det mer än någonsin.

Igår cyklade Thomas ner på marknaden och köpte mat där, så gott! Majskolv, kycklingspett, stickyrice, vårrullar och våfflor till efterrätt. Men våfflorna orkade vi inte så de blev instället en del av min frukost idag.

Imorgon är det kort dag för mig och sedan är det helg. Skönt!

Jag kommer att vara ledig på torsdagar hela vårterminen som det ser ut! Underbart! Tid med grabbarna grus kan jag inte få för mycket av! =)

Nu ska jag skicka iväg Thomas på kvällsmiddagsshopping samt blöjinhandling och lite annat smått och gott!

Själv ska jag vänta på att Pelle ska vakna så vi kan leka vattenlek!

Ha det gott allesammans. Stor kram från Kamala

Tisdag.

Sawadikaa!

I söndags var första natten som var okej. Det kändes underbart att inte behöva lämna sängen och dansa runt med Pelle på armarna i nattmörkret utan att istället ha honom mellan oss och bara mysa/puffa/ge honom dricka/sjunga i sängen. Det blev säkert ca 10 vakningar under natten men ändå framsteg, han var inte superledsen och grät med tårar utan mer... pustade för att han fick lov att hosta, att det var varmt eller ngt annat lättsammare. Måndagnatten var ännu en natt med en okej nattsömn. Det känns givetvis skönt för mig som imorgon ska börja jobba. Jag fick 2 dagars "uppskov" vilket har varit absolut nödvändigt. Jag har blivit en människa igen, vilket jag trivs med.

Nu sover grabbarna förmiddag, jag har mailat lite, druckit mycket och bara njutit av en lugn stund på trappen.

Igår firade jag och Pelle Thomas, han fick chokladtårtor, jordgubbar, bada i havet och sovmorgon till 9.14 och present.



Hej då!

Ett kungarike för en natt med sömn.

Hejsan!

Här är det varmt!!! Vi har precis tagit en promenad nu på eftermiddagen för att Pelle skulle få sova. Det är vackert här. Mycket!

Pelle har haft feber sen vi kom hit till igår. Hostar och även snorig.(Jag har ont i halsen och öronen) Hej vad roligt! NOT. Sen lite jetlag på det så vid 00.00 börjar han vakna till liv och sova oroligt, jag gör allt för att söva om honom men nej. Är man pigg så är man. Thomas var vaken med honom till 5 i morse då han började bli trött och somnade om. Upp vid 7 igen och så var dagen igång. Pust. Vi växlar och hjälps åt omvartannat. Idag har vi kört väckarklocka så att Pelle inte får sova så länge som han önskar. Allt för att försöka hjälpa honom till rätta med dygnet som vi ändrat på.
Igår var Pelle feberfri på eftermiddagen och vi kände att vi behövde ta oss ut. Vi tog vagnen och begav oss norrut från vårt lilla hus. Matintag på första bästa ställe, sen lockade havet. Pelle var nöjd så vi tog en chansning och gick ner till havet. Åh! Vi hann med ett 2 minutersbad! Pelle skrattade, plaskade och var superglad! Sen gick vi upp. Då kom "trött", gnugg i ögonen och truttigheten. Vi snabbade oss hem. Pelle ville inte vara i vagnen. Klumpiga som vi var hade vi glömt nappen, dessutom. Jag fick bära honom större delen hem. Thomas stannade till på marknaden och köpte vattenmelon, äpple och apelsiner. Sen kom Thomas ikapp och körde Pelle i vagnen hem. Somnade efter en avsvalkningsdusch men har svårt att komma till ro.

Det tar FÖR lång tid att gå överallt för oss. Vi hinner inget mellan Pelles sovningar. Hur löser vi problemet. Jo, jag ringer ett samtal för att kolla var "min" gamla cykel från 08-09 tagit vägen. Får reda på att den antagligen är på området där vi bor. Och det visade det sig att det var. Sen en promenad till Maria (hon som ägen skolan) och där får vi låna en cykel som var tom på luft samt dekorerad med spindelväv. Toppen! Hem till vår "landlord" och låna vattenslang och pump och vips så var friheten här! Thompa fixade Pelles stol på den bästa cykeln av de två vi har. På kvällen for vi på cykel med Pelle i cykelstolen bakpå Thomas cykel och åt middag på ett av våra fd favorithak. Det var trevligt och gott men det var nya ägare.

Idag har vi cyklat och ätit lunch samt att vi tog en sväng förbi 7/11. Annars lugn dag.

Nu vaknar Pelle. Adios och håll tummarna för en natt med sömn inatt. Vore gött!


Framme.

Hallå!
Nu är vi framme i Kamala sedan X antal timmar. Här är varmt och skönt. Solen skiner från en blå himmel, det blåser varma vindar och det är grönt. Det har gått bra att resa även om vi i fortsättningen kommer att resa DIREKT om detta är möjligt. Pelle somnade redan på första flyget över de danska öarna. Han träffade en liten kompis i sätet bakom och de underhöll varandra, vilket var skönt! Flyg nr 2 blev försenat, tyvärr och Pelle var trött. Han var ledsen på flygplatsen men ville inte somna i famnen. Pappa tog fram i-poden och lurarna och vips så njöt liten Pelle i mammas famn och blev lugn och glad. Väl på flyget till Bangkok så tog det inte lång stund för Pelle att somna. Han sov mer eller mindre 23 - 06 med undantag för att byta ställing för mina stackars armar. Men jag skrapade ihop en hel del sömn jag med. Pelle somnade lätt om i min famn till ljudet av sorl och pappas röst... " Motorn på flyget låter brum brum brum " osv. Det blev några timmar att slå ihjäl på bangkoks flygplats också + en liten försening. Pelle började bli lite ur form och tröttna på att resa, vilket vi förstår. Sista flygningen ville han inte somna, var lite ledsen, charmade var och varannan människa, åt lite, skrattade, grät, ja..ni fattar. Till slut framme och där väntade skjutsen. Pelle somnade i bilen medan jag och Pappsen flrundrades över hur allt förändrats, hur mycket trafik, människor, restauranger och affärer det blivit.

Vi fick inte bo i det hus vi hade trott, vi fick bo i ett annat hus vilket är större och bättre men antagligen får vi bara bo här i en månad-tyvärr. Vi får se hur det blir sen. Vi hade hoppats på att få bo in oss i vårt lilla hus nu.
När vi kom fram till vårt lilla hus blev Pelle väldigt ledsen, trött och varm. Vi testade om han hade feber, jo... tyvärr. Första natten gick bra, Pelle sov oroligt de första timmarna men har sedan sovit bra. Vi sover alla tre i en säng som är ca 120 cm varmt och mysigt! :)

Idag har Pelle fortfarande feber och han är även lite hostig. Inte så konstigt kanske, både jag och Thomas och farmor har varit krassliga den senaste veckan. Sedan är det även en framtand på G? Men det är lite halvjobbigt för liten Pelle men han är duktig. Vi har lekt med julklappsbilarna i duschen och vi kör AC för att få ner temperaturen.

Esbjörn Hazelius har samma effekt på Pelle här som hemma så vi kör musik och Pelle sover gott. Han sover nu bredvid mig efter ett matintag på Popeyes. Där träffade vi Marie & Ronnie. Kul! Då känns världen liten.

Idag har vi fixat vatten, sovit ikapp, fått internet till huset och så håller Pappan på att fixa i ordning bland prylar och i köket.

Adios! Vi hörs!