wastvind

Morgon i byn

Min lediga torsdag(extra ledig idag eftersom det är torsdag) började med ett leende och kramar från Pelle efter en god nattsömn. Vid 6.30 vaknade Pelle och vi gick upp, vi hörde tupparna i fjärran. Mysigt. Även om jag är trött då Pelle vakanar är det på något sätt mysigt att kliva upp i ottan med en glad pojk. Vi åt frukost i godanro. Sista "Sverigegröten" fick han idag. Tur att goda vänner kommer idag och förhoppningsvis har med sig något paket. Borde väl snart introducera honom i havregrynsgröt men inte riktigt ännu. I detta land finns det visseligen gröt till barn, men föreställ er småkakorna "drömmar" och så krossar du dessa kakor till en smulig massa. Så luktar och smakar den thailändska gröten och vem vill ge sin son "krossade drömmar" till frukost?

Vi lekte en stund hemma med alla leksaker och lät pappan få sovmorgon. Sen, precis innan solen begett sig över berget så knatade vi ut. Gick till Mr E och betalade hyran för huset. Kollade in när han matade fiskarna i dammen och spanade efter katter. Sedan fortsatte vi vår morgontur med lilla rundan. Det är så mysigt att gå här på mornarna, alla är liksom ute och fixar och grejar. De kommer fram och hälsar och mornar. Alla ler och är så glada! Vi traskar eller jag, vi stannade och kollade in katter, höns och tuppar och ett och annat barn på vägen.

Nu har vi kommit hem, vi har väckt pappan och Pelle sover sin förmiddagslur. Vi väntar som sagt på goda vänner från Sverige. Det ska bli så FANTASTISKT roligt att de kommer, känns som om det var evigheter vi sågs. Ett kärt återseende ska det bli!

Nu ska jag packa väskan för bad och lek på eftermiddagen. Ha en bra dag nu och välkommen mars!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: